Muutama sana tekniikasta…

Koska kaikki nivoutuu nykyään tietotekniikan ja internetin ympärille, niin tässä muutama kommentti asian tiimoilta. Elektroniikkaa lähti mukaamme kohtuullisen paljon, johtuen siitä, että kirjoittelemme tätä blogia, mutta haluamme myös laadukkaita (teknisesti, taiteellisuudesta en tiedä) kuvia ja videoita matkan varrelta. Kiloissa mitattuna painoa  lienee noin 5 kg.

Puhelimia meillä on kolme; molemmilla omat iPhonet; Iphone 6 ja 7. Kohtuuhyviä kuvia ja videoita noilla puhelimilla kyllä saa.Varapuhelimeksi valikoitui Blackview merkkinen kiinanihme. Tuo on ns. pomminkestävää mallia, IP68 luokituksen omaava peli jonka voi speksien mukaan pudottaa parista metristä katuun tai upottaa kolmeen metriin veteen ilman vaurioita. Aika näyttää kestääkö.

Tietokone on luonnollisesti laptop, ja matkaa varten ostettu MacBook pro. Konetehoa tuossa riittää editointiin, kun noilla puhelimilla ja kameralla on mahdollista kuvailla myös jopa 4k kuvamateriaalia. Ipadilla voi vielä lueskella uutiset ennen nukkumaan menoa, tai kirjoitella tätä postausta, kun puoliso tekee läppärillä blogia.

Kamerana pari vuotta sitten hankittu Nikon Coolpix 900, jonka etu on todella iso optinen 83x superzoom, tällä yhdellä rungolla ja putkella pärjää kaikissa olosuhteissa. Kameravalikoimaan tuli hommattua myös Fly360 merkkinen laite, jolla pystyy kuvaamaan 360 asteen videokuvaa, ja pyörittelemään kuvakulmia nettiselaimella. Laukun pohjalla lojuu vielä kiinalainen GoPro kopio.

Iphonea varten laukussa on Dji Osmo kuvanvakaaja, jossa on mukavia kuvausta helpottavia ominaisuuksia.

Erilaisia johtoja, latureita, adaptereita sekä muita pikkutarvikkeita on mukana riittävästi. No, ehkä jokusen piuhan joutuu vielä hankkimaan, ne kun tuntuvat aina olevan hukassa.

Nettiyhteys on nykyään kyllä aivan välttämätön, sillä ilman sitä asioiden hoitaminen ei enää onnistu. Esimerkkinä vaikka tuo amatöörimäinen unohdus menolipun ostamisesta USA:ta pois. Reilussa varttitunnissa liput oli katsottu, varattu ja maksettu Arlandan lähtöportilla ja matka saattoi jatkua. Muutenkin kaikki hotellivaraukset, uber ja airbnb jutut on pakko hoitaa netin kautta. Ja onpa noita luottokorttilaskujakin joskus pakko hoitaa.

Repussa meillä kulkee mukana Dna:lta mukaan ostettu Huawein matkamokkula, jossa on paikallinen dataprepaid kortti. Toimiva peli, jolla wlan kulkee kokoajan ympärillä. ja esim puhelimien kartta-apit toimivat mukavasti. Akkukin kestää koko päivän.

Puhelimen kartoista tuo Applen kartat päihittää googlen kartat 6-0, ainakin täällä Applen lähinaapurissa.

Toinen prepaid puhelinkortti on kiinni tuossa varapuhelimessa, sillä voi sitten soitella paikallispuheluja tarvittaessa. Jos joku valittelee netin käytön kalleutta suomessa, niin täällä hinnat ovat aika paljon korkeammat; tuo mokkulan prepaid maksoi kuukaudeksi 45 dollaria, ja siinä on 7 gb:n datakatto, sekä näköjään 3G yhteys ( kauppias väitti että 4G, mutta eipä ole näkynyt). Suomessahan saa rajoittamattoman 4G yhteyden puhelimeen noin 20 eurolla.

Mukana on myös yksi seitsemänporttinen lataushubi, ja ihan tarpeeseen, koska hotelleissa ei yleensäkkään ole paria pistorasiaa enempää. Toinen hyvin tarpeellinen kapistus on näköjään varavirtalähde eli powerbank. Tuon tarpeellisuus todistettiin Universal Studio päivänä, kun kameran ja puhelimien videot pyörivät lähes koko ajan. Mukana noita virtalähteitä on kolme, yksi vähän isompi aurinkokennolla varustettu ja pari pienempää taskussa kulkevaa.

Ihan lopuksi piti vielä mukaan ottaa netamon sääasema, saatte tekin blogissa ihmetellä millaisissa olosuhteissa oleskelemme.

Laitteiden latausrituaali on päivän päätteeksi sitten se viimeinen puuha.

4 ajatusta aiheesta “Muutama sana tekniikasta…”

  1. Kyllä vaan tuo tekniikka on tärkeä tekijä niin kotona kuin matkoillakin! Kummalista on tuo johtojen määrä, vaikka sitä on mukana miltei kilometritolkulla, aina joku tarvittava on joko hukassa tai tykkänään kadonnut.

  2. Joo, komeita maisemia,ja mukava lämpötila,täälläkin päästiin melkein samoihin lukemiin.Firmakin pyörii vielä……

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *