Tietoa meistä

Tervehdys!

Olemme Jukka ja Päivi, ihan jo oikeasti aikuinen pariskunta Jyväskylästä. Matkakärpänen pääsi puraisemaan meitä ihan kunnolla jo 1990-luvulla ja tuosta puremasta ”kärsimme” yhä edelleen. Aina kun vain on mahdollista, olemme suuntaamassa tennareitamme yli Suomen rajojen. Mielellään kohti etelää, kohti valoa ja lämpöä ja siitä juontaa blogimme nimikin ”Vilukissat”. Matkustamisen ohella harrastelemme kaikennäköistä näpertelyä, kuntoilua, lukemista ja aika usein vain loikoilemista. Yhteisenä harrastuksena rymyämme metallinetsimet ojossa niin kotimaan kuin Englanninkin peltoja sen suuren aarrelöydön toivossa. Englannissa pyrimme käymään joka vuosi keväisin ja syksyisin, sillä siellä se aarre odottaa pellossa edelleen löytäjäänsä. Ehkä me sen vielä löydämme!

Lyhyitä, noin kahden viikon kestäviä reissuja olemme tehneet vuosien mittaan monia, niin lähelle kuin kauaskin. Kauimmainen matka, jonka olemme tehneet, suuntautui Tahitille vuonna 2005 ja siellä vietimme 25-vuotis hääpäiväämme. Mieleenpainuvimman reissun teimme vuonna 2018 Uuteen -Seelantiin ja tästä maasta jäi kyllä niin hyvä fiilis, että sinne olisi vielä mentävä uudestaan. Kaikista käymistämme kohteista negatiivisin kokemus on Egyptistä ja Kairosta, jossa kerjäläiset, etenkin kerjäläislapset, tunkivat kaiken aikaa iholle ja paikalliset ”yrittäjät” vedättivät meitä vielä tuolloin ihan satasella. Eivät vedättäisi muuten enää.

 Vuosien 2017 ja -18 aikana teimme kymmenen kuukauden reissun maailman ympäri. Tuon reissumme jälkeen olemme pyrkiytyneet talvehtimaan aina, kun vaan on ollut mahdollista, etelän lämmössä ja näistä kaikista reissuistamme voit lukea tuolta Blogit-osiosta.

Tavoitteena meillä on näillä kaikilla matkoilla nähdä ja kokea mahdollisimman paljon, tutustua kohdemaan kulttuuriin sekä sen paikallisiin ihmisiin, oppia uutta itsestämme ja pitää jokaista matkaa kasvutarinana meistä yhdessä. Matkablogia kirjoittelemme lähinnä päiväkirjana itsellemme mutta haluamme välittää reissuista saatuja kokemuksia ja elämyksiä myös kaikille matkaamme seuraaville tarinoin, kuvin sekä videoin.

Olet siis sydämellisesti tervetullut matkaamaan kanssamme!