Viisumireissu Kuala Lumpuriin

Viisumien päättymispäivän lähestyessä (4.12.22) piti alkaa tosissaan miettimään kuinka hommaisimme tänne Vietnamiin vielä yhden oleskelukuukauden lisää. Netin kautta saisi kyllä anottua uudet viisumit mutta jossain Vietnamin rajojen ulkopuolella pitäisi siinä vanhan ja uuden viisumin välillä käydä kääntymässä. Valittavana oli joko käydä Lynnin iloisilla bussimatkoilla Laosin puolella päiväseltään tai ottaa lentoliput Bangkokiin tai Kuala Lumpuriin. Pienen pohtimisen jälkeen päätimme käpäistä Kuala Lumpurissa.

Viisumin hankintaa

Vietnamiin saa tehtyä viisumihakemuksen tosi mukavasti ja vaivattomasti netissä. Nettisivut ovat englannin kieliset ja selkeät joten hakemus on siellä helppo täyttää. Hakemukseen tarvitsee liittää yksi valokuva sekä kuva passista. Kun hakemus on sitten täytetty niin ei muuta kuin kassalle maksamaan 25 euroa ja sen jälkeen odottelemaan viisumia sähköpostiin. Hakemuksen käsittelyajaksi sivut lupaavat 3-5 työpäivää.

Pari päivää hakemuksien jättämisen jälkeen minun hakemukseni pömpsähti takaisin korjattavaksi sillä olin kirjoittanut hakemukseen etunimeni väärin. Tai siis oikein, mutta olin vahingossa kirjoittanut sen with dots eli ääkkösin ja sellainenhan ei sovi ulkomaisiin asiakirjoihin. No, se oli nopeasti korjattu ja hakemus lähetetty uudelleen käsiteltäväksi. Kunnes se pömpsähti parin päivän päästä jälleen takaisin, nimi oli vieläkin väärin. Nyt kävi jo mielessä, ettei viisumia tulla kyllä myöntämään ollenkaan tällaiselle toopelle joka ei osaa edes omaa nimeään kirjoittaa oikein.

Ja pikkuisen alkoi kasvamaan jo huoli, sillä vanhan viisumin päättymiseen oli enää aikaa vain muutama päivä. Onneksi sain viimein kirjoitettua tuon etunimeni oikein ja seuraava kuukauden viisumi kilahti sähköpostiin paria päivää ennen olemassaolevan viisumin päättymistä. Pasaselle viisumi tuli hyvissä ajoin koska Pasanen osaa kirjoittaa nimensä oikein heti ensimmäisellä yrittämällä.

Kuala Lumpuriin saimme edulliset meno-paluu liput Skyscannerin kautta. Kahdensuuntaiset lentoliput tulivat maksamaan 89 euroa per nenä ja koska meillä ei ollut ruumaan menevää rinkkaa matkassa niin muita kuluja ei tullut. Suunnitelmamme oli olla vain yö Kuala Lumpurissa ja lentää heti seuraavana päivänä takaisin Da Nangiin koska kumpaakaan meistä ei kiinnostanut enää pidempiaikainen haahuilu tuolla Malesian pääkaupungissa. Eli tripistä tulisi puhtaasti vain viisumin uusimisreissu.

Lento KL:iin lähti kolmen maissa iltapäivällä joten huruuttelimme Grap-taksilla lentokentälle puolen päivän aikoihin. Lennolle olimme tehneet tsekkauksen jo netissä joten lentokentällä ei enää tarvinnut jonotella tiskille. Malesiaanhan ei tarvitse viisumia lyhyellä reissulla kunhan on vaan esittää lähtösuunnitelma maasta pois.

Aamiainen Kuala Lumpurissa

Reilun parin tunnin ja muutaman tosi inhan ilmakuopan jälkeen laskeuduimme Kuala Lumpuriin. Olimme varanneet halvan majoituksen läheltä lentokenttää jonne kyytsäsimme itsemme grab-taksilla. Hotelli oli hieman hakusessa sillä se ei sijainnut ihan katutasossa vaan respaan johti kadulta kapeat portaat. Aikamme hotellin kyltin alla pällisteltyämme hokasimme viimein nuo portaat ja pääsimme ilmoittamaan saapumisestamme lippispäiselle respan ihmiselle. Lippispää vaati huoneesta 50 malesian rahaa käteistä vakuusmaksuna jonka saisimme takaisin pois lähtiessä. Eihän meillä ollut taskuissa latin latia paikallista valuuttaa joten siinä piti ensimmäiseksi lähteä etsimään jostain pankkiautomaatti. Onneksi kyseinen aparaatti löytyi heti hotellin vierestä niin ei tarvinnut lähteä pidemmälle seilailemaan, pimeäkin oli jo laskeutunut Kuala Lumpurin ylle.

Hotellin hinta laatusuhde oli kyllä ihan kohdillaan, halvalla harvemmin saa mitään luksusmajoitusta eikä saatu siis nytkään. Mutta yhden yön yli nukkumiseen hotellihuone oli kuitenkin jotakuinkin kelvollinen. Illalla kävimme hotellia vastapäätä sijaitsevassa kaupassa ostamassa iltapalaksi jugurttia,keksiä ja mehua. Hotellilla sitten huomasimme, ettei missään olllut tietenkään minkään valtakunnan lusikkaa tarjolla, joten jugurtin syömisestäkin saimme siinä kehitettyä ihan omanlaisensa taiteenlajin.

Näinkin halpaan hotellihuoneeseen sisältyi kuitenkin aamiainen joka tuotiin aamulla huoneen ovelle kello 8. Aamiainen sisälsi pussikahvit joissa oli seassa maito ja sokeri valmiina sekä paperinyyttilliset jonkinlaista riisimössöä. Riisimössö jäi kyllä syömättä ja kahvi meni alas irvistellen sillä molemmat juomme tavallisesti kahvin ihan vaan kahvina ilman maitoa tai sokeria joita kumpaakin näissä pussikahveissa olikin ihan kunnolla.

Aamutoimien jälkeen jalkauduimme kimpsuinemme kadulle tilaamaan grap-kyytiä takaisin lentokentälle. Ja siinä päivän valossa vasta tarkalleen äkkäsimme minkälaiseen nuhjuiseen kaupunginosaan olimme päätyneet. Onneksi olimme vain yhden yön reissulla, pidempiaikainen oleilu niillä huudeilla olisi vaatinut ehkä hieman enemmän asennetta. Kyytimme saapuikin tuota pikaa ja puolen tunnin ajomatkan jälkeen olimme kentällä ja heti ensimmäisenä piti suunnata lähimpään kahvilaan nauttimaan kunnolliset aamukahvit ja muuta särvintä.

Paluulentomme kohti Vietnamia lähti yhden aikaan iltapäivällä ja perillä Da Nangissa olimme paria tuntia myöhemmin. Kentällä ei ollut juurikaan ruuhkaa ja maahantulomuodollisuudet oli nopeasti hoidettu, uutukaiset viisumimme lupasivat kuukauden jatkoajan Vietnamissa. Lentokentän pihassa ihastelimme hetken aikaa muovipulloista tehtyä suurta joulukuusta joka oli kyllä hienoista hienoin. Kuusen ihastelun jälkeen tilasimme grapin ja ajelimme reissusta väsyneinä ja hieman nuhjuuntuneina takaisin asunnolle.

Jälkikirjoitus

No, nythän on mennyt jo melkein kuukausi tuosta Kuala Lumpurin reissusta ja Vietnamin reissumme alkaa olla kohta totaalisen taputeltu. Huomenaamuna lennämme Bangkokiin ja tuumailemme siellä muutaman päivän seuraavaa siirtymistä. Ihanhan täältä jo joutaakin, viime päivät ovat menneet suurin piirtein sisällä kökkiessä sillä vettä on satanut miltei päivittäin eikä täällä ole edes ollut kovin lämmin.

Vilikissat blogi kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille mukavaa ja rauhallista vuoden vaihdetta ja onnea tulevalle vuodelle!

1 ajatus aiheesta “Viisumireissu Kuala Lumpuriin”

  1. Hyvää vanhan vuoden loppua ja hyvää, rauhallista, onnellista ja iloista uutta vuotta.❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *